Fotografie en film van William Klein

Nog maar een paar dagen (t/m 12 maart) te zien in Foam (www.foam.org) de overzichtstentoonstelling van William Klein. Zeer de moeite waard! Iconische – en bekende-  foto’s zoals de modellen op het zebrapad.  Maar ook -voor mij nog onbekend werk- zoals abstracte foto’s van schuren in Zeeland (omgekeerd qua kleurstelling in de doka) en beweging vastgelegd.

De keuzes die hij maakt in welke foto het gewenste beeld weergeeft is goed te zien door zijn grote contactafdrukken die deels beschilderd zijn. De niet geselecteerde foto’s laten een tijdslijn zien van wat er gebeurd tussen de fotograaf en de geportretteerden.

William Klein maakte ook films, waaronder Broadway by light (deze en een aantal anderen zijn ook te zien).

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. sjanie schreef:

    mooie aparte foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *