Future pass 3.0

Onlangs was Future pass 3.0 te zien in het Wereldmuseum te Rotterdam. Drie kunstenaars toonden hun werk: Olivier Pauwels, Yang-Na en Mu-Lei. Een mooie combinatie van een vervreemdende wereld van babypoppen met machineonderdelen, mysterieuze droomwerelden met dieren en intrigerende portretten van jonge Chinezen. Zie hier voor trailer.

De tentoonstelling start met mooie opstellingen van Olivier Pauwels (België). Met een film zie je hoe hij te werk gaat met het zoeken naar bruikbare machine onderdelen. Baby’s zijn ons kostbare en fragiele bezit. Toch bemannen zij gevaarlijke machines in zijn werk. Dit illustreert sociale vervreemding door de digitalisering van de samenleving. De robots gaan naar de buitenwereld, de plaats die mensen steeds meer angst aanjaagt.

Yang-Na (China) toont boeiende beelden van mensen in een droomwereld. Aan de ogen is veel aandacht besteed, ze maken contact met de toeschouwer. De vele dieren komen aaibaar over, de vacht lijkt aanwezig. De vloeren en muren zijn soms onderdeel van het kunstwerk met zwarte katten die hun weg zoeken naar het schilderij. Zij verbeeld de spirituele transitie die optreedt bij het intreden van de duisternis, overdag zie je een hele andere wereld

Mu-Lei (China) toont o.a. multimedia installaties, maar ook vele schilderijen in m.n. wit/zwart/grijstonen met accenten in rood. Personen zijn vaak afgebeeld met straalvliegtuigen. Er zit beweging in zijn werk.

Aansluitend fantastisch gedineerd in het restaurant (bestaat helaas niet meer). Heerlijke gerechten met mooie wijnen (zoals een hout gelagerde Xarel Lo uit Penedes, Spanje). De borden waren schilderijen, de smaken combineerden uitstekend. Voor herhaling vatbaar!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Monique schreef:

    Wat een bijzondere tentoonstelling. Het wordt tijd dat ik ook weer eens wat tijd vrij maak om cultuur te proeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *