Kaagjesland @Reeuwijk

Lekker eten in het Groene Hart? Dat kan bij restaurant Kaagjesland in Reeuwijk (bestaat helaas niet meer). Sinds nov 2014 beloond met een Michelin ster: zeer verdiend.

We begonnen onze avond in de lounge met een lekker glas cava en twee amuses. Mooie zalm met o.a. gepofte rijst en een bordje met verschillende bereidingen van avocado met een pittigheid en krokantje. De precieze ingrediënten kan ik niet herhalen, maar het was zeer smaakvol.

We gingen voor een 5 gangen menu en lieten ons verrassen. Van rechtsboven naar linksboven werden we op drie visgerechten getrakteerd. Als eerste Yellowfin tonijn met mais, venkel, dille, dashi, quinoa en gazpacho verde. Heerlijk verfrissend. Als tweede een subtiel gerecht met gebakken schol met baby paksoi, kokkel(schuim), kleine paddenstoelen en safraan. Als derde gebakken harder met een stukje buikspek, koolabi, miso en zilte plantjes.

Het vleesgericht (foto middenboven) bestond uit Kalfslende en -borst met groene asperge, tomaat, aardappel en een heerlijke smaakvolle saus. In het dessert stond ananas en kokos centraal met gezouten karamel en rozemarijn sorbetijs. Echt heerlijk allemaal.

De omgeving van het restaurant kenmerkt zich door weilanden, koeien, schapen, ondergaande zon en luchtballon. Voor wie van het wijnarrangement (halve glazen zijn mogelijk) wil genieten is de trein naar Gouda en OV fiets een aanrader (de tocht is mooi en duurt zo’n 20 minuutjes).

De wijnen waren goed gekozen bij de gerechten. We bleven m.n. in Europa met 1 uitstapje naar Zuid Afrika. Na de cava als aperitief genoten van een Weiser Burgunder uit Duitsland, een Chenin Blanc uit Zuid Afrika, een mooie witte en rode wijn uit Italië waarvan ik de inheemse druiven combinaties vergeten ben. Als slot een bijzondere dessertwijn met nog voldoende frisheid uit Chili van Sauvignon Blanc.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *