De Pont: WeerZien

Museum De Pont bestaat 25 jaar, de jubileumtentoonstelling WeerZien laat diverse bijzondere kunstwerken zien. Het museum is een van onze favorieten om regelmatig te bezoeken. Een bijzonder gebouw wat zich uitstekend leent voor de kunst (vaak groot van formaat).  Vaste werken en tijdelijke exposities wisselen elkaar mooi af. Nu te zien o.a. onderstaand werk: rechts Toad van Hans de Wit, een mooi werk in pastel en houtskool. In de tuin vormt de boom samen met de zon een mooi kunstwerk op de muur, dat telkens veranderd qua donkerte/zichtbaarheid. De bijzondere en karakteristieke ‘mannen’ zijn er ook, bijeengezet in een mooie cirkel. De kunstenaars naam ben ik helaas even kwijt.

Bij de ingang genoten van de nieuwe aanwinst van De Pont: Sky Mirror van Anish Kapoor. Echt mooi om de luchten voorbij te zien drijven en vogels over zien vliegen in het kunstwerk. We waren er op een mooie dag met blauwe lucht en wolken. Hieronder ook te zien het werk van Berlinde De Bruyckere: Aaneen-genaaid I. Een mooie combinatie van materialen. Wat het mensenfiguur zeer tastbaar, zacht, kwetsbaar  en vervreemdend maakt. Nog tot 18 feb te zien!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *