Exploring Adelaide & Red Centre

Juni 2018 hebben we genoten van wederom een reis naar Australië. Dit keer hebben we als eerste het zuiden van Australië bezocht. Zo’n 2 weken hebben we de omgeving rondom Adelaide verkend met een huurauto. Daarna volgde een binnenlandse vlucht naar Alice Springs voor een week rondrijden met een 4WD camper door de rode woestijn. Tijdens het eerste deel van onze trip hebben we 1.942 km afgelegd.Wil je lekker ontbijten en lekkernijen inslaan dan is in Adelaide de Central Market een aanrader. Een goed diner met modern Australisch eten doe je bij Press. Ze serveren sharing dishes, er zijn lange tafels waaraan je een plekje krijgt.

Kangaroo Island is een fantastische plek om een tijdje te verblijven. Aanrader is de Postman’s cottage vlakbij Rocky River. Heel eenvoudig, maar midden in de natuur. De kangoeroes, koala, ganzen en diverse vogels zitten letterlijk in je achtertuin. Het is fijn wandelen op het eiland bv. de wandeling bij de lighthouse en Admirals Arch. Vergeet vooral niet de Remarkable Rocks te bekijken (echt uniek, zeker met het zachte herfstlicht omstreeks de namiddag).

Op Kangaroo Island hebben we ook onze eerste wijnproeverij gedaan bij Dudley Wines Cellar Door. Fantastische plek om wijn te proeven met dat uitzicht/terras en een hapje (zoals een lekkere seafood pizza) te eten. De Porky Flat Shiraz was onze favoriet.

Een goede lunchplek voor als je weer van het eiland afkomt is doorrijden naar Port Elliot voor het Flying Fish Cafe. Er is café met eenvoudige visgerechten en een restaurant. Onze tip is ga voor het restaurant en neem de Seafood platter voor 2 personen, echt genieten.

Rondom Adelaide liggen nog veel meer wijngaarden. Wij bezochten Auburn om vanaf daar de Riesling trail te nemen in Clare Valley. Plan was fietsen, maar fietsen moet je van te voren reserveren als je niet in het zomerseizoen komt. Dus werd het een flinke wandeling (20 km totaal) van Auburn naar Watervale (lunchen) en op de terugweg bij Leasingham bij Claymore Wines genieten van mooie wijnen. Uiteraard verschillende Rieslings gedronken, maar we vonden de rode wijnen van Cabernet Sauvignon en Shiraz ook erg lekker. In Auburn kan je lekker eten bij Terroir, een hippe tent met mooie smaak combinaties waarbij veel groente is verwerkt.

Op weg naar Flinders Ranges NP  is het plaatsje Quorn met Quorn Café een mooie stop voor lunch. In Flinders Ranges NP en de omgeving was het genieten van de mooie natuur. Veel kangoeroes en ook emoes gespot. De route Wilpena – Blinman – Parachilna – Hawker is zeker een aanrader om te rijden. Ook met een gewone auto goed te doen, mits je wat oplet. Blinman is een mooie tussenstop voor lunch, een wandeling en informatie over de oude mijnen. In Parachilna staat het Prairie Hotel, een leuke plek voor een drankje.

Via Melrose en Mt Remarkable NP reden we weer terug naar Adelaide. Let op dat je van te voren als je internet/telefonie verbinding hebt toegangskaartjes koopt voor het park. Dit kan nl. alleen online. Wij zijn noodgedwongen gratis naar binnen geslopen aangezien onze telefoon geen bereik had daar. In Melrose is het leuk overnachten in oude trucks voorzien van een slaapplaats bij North Star Hotel (wij sliepen in de rode truck).

Tweede deel van onze reis ging door de Red Centre. Echt fantastisch om hier een ruime week te mogen verblijven. Een 4WD camper gehuurd om de onverharde weg (Mereenie loop road, zie foto hieronder van de rode weg) vanaf Glen Helen Homestead Lodge naar Kings Canyon te kunnen rijden. In totaal hier 1.682 km gereden.

Vanaf Alice Springs is de route door West MacDonnel NP echt fantastisch. Mooie uitkijkplekken en gorges, te bewonderen. Wij maakten nog een dag een uitstapje via de Larapinta Drive naar Palm Valley. De 21 km lange onverharde weg naar Palm Valley is echt een 4WD uitdaging. Af en toe uitstappen, om te kijken of het wel goed gaat met de hoogte verschillen door grote losliggende rotspartijen waar je over heen moest rijden, was echt nodig. Het was nachts ook weer genieten van de super sterrenhemel.

In Kings Canyon hebben we genoten van een supertoffe wandeling: Kings Canyon Rim Walk. Maar 6 km, maar je doet er zo’n 4 uur over als je net als wij veel foto’s onderweg maakt en geniet van de mooie natuur.

En dan op weg naar Uluru (Ayers Rock), het iconische beeld van de Red Centre van Australië. Erg bijzonder om de zonsondergang mee te maken. Je bent zeker niet alleen (toeristen staan in rijen opgesteld voor een mooie foto), maar het blijft bijzonder.

Genieten is het ook van de natuur er om heen. Landschappen die echt vragen om een panoramafoto om de wijdheid te kunnen vatten (Zoals hieronder, zie ook de kangoeroe rechtsonder in beeld).

Op 45 min rijden van Uluru ligt Kata Tjuta (The Olgas, zie foto linksonder voor overzichtsbeeld).

Deze mooie combi van bergen moet je zeker niet overslaan! Onze tweede favoriete wandeling van de vakantie maakten we hier: Valley of the winds walk. zo’n 7.4 km waarover je 3.5 uur doet. Je loopt tussen de bergen door, klimt omhoog en daalt weer af. Vele vogeltjes hoor je onderweg, zoals ook de zebravink.

Top vakantie gehad!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. peter schreef:

    ziet er leuk uit mooi reisverslag

  2. Agnes schreef:

    Wat een heerlijk, jaloersmakend verslag. Prachtige foto,s ook.

  3. sjanie schreef:

    prachtige foto’s en erg leuk reisverslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *