Fotocursus Carv Collectief

Van september 2019 tot juli 2020 de fotocursus Collectief van Carv gevolgd. Mijn 2e cursus bij Cinthie. Doordat je telkens een opdracht krijgt en continu aan je thema werkt ben je lekker veel met fotografie bezig. Inspirerend om telkens elkaars werk te zien en hier over te kunnen discussiëren. Graag laat ik een kleine impressie zien van wat ik zoal gemaakt heb, niet alle opdrachten komen hierbij aan bod. Ik sluit af met mijn selectie thema foto’s.

Voor de opdracht ‘Mijn Zomer‘ sprong voor mij deze foto er bovenuit. Juni 2019 hebben wij een hele toffe reis kunnen maken door Noord Chili en Paaseiland. Rondtrekken met een stoere 4WD pickup truck en genieten van de mensen en de mooie natuur. Van de B&B eigenaar in Putre kregen we een setje alpaca’s cadeau als aandenken. Een ervan heb ik in mijn mini-studio mooi vastgelegd. Mijn zomer typeerde zich verder door musea bezoek (bv. het toffe Museum Voorlinden), van de natuur genieten, en lekker uit eten gaan bv. bij Tante Kee op Kaageiland.

Transformatie‘ nodigde uit om goed om je heen te kijken. Van bloemknop – bloem – verwelkt, maar ook vreemde patronen op een betonnen vloer of een ‘stil leven’ van klokkenhuizen in een geparkeerde auto.

De opdracht ‘Experimenteren‘ paste mij goed. Veel met beweging gedaan, maar ook extreem inzoomen of met zwart/wit spelen.

Voor ‘Mijn December gevoel‘ weer eens aan de slag gegaan met de mini studio, eerst een mini ‘kerst’ item gekocht om te kunnen vastleggen. Bij de kerstboom met beweging gespeeld door in/uitzoomen tijdens het fotograferen. De kerstlichtjes gaven een mooi lijnen spel. De blauw/groene papieren kerstengel heeft wat mystieks gekregen.

De ‘Alfabet‘ opdracht was erg leuk. Op twee manieren het alfabet vastleggen. Alfabet-Vorm: proberen om veel letters van het alfabet te zien en deze vastleggen. Hier vervolgens een woord van maken. En je door dit woord laten inspireren voor het maken van een foto.

Het woord ‘Magie’ maakte dat ik vervolgens onderstaande foto maakte bij Skalar Reflections on ligth and sound in Amsterdam . Dit was echt een super beleving.

Voor Alfabet-Woord: was de opdracht om foto’s te maken van dingen (bv Vlinder, geeft de V). Daarna de foto te selecteren die je het meeste aansprak, je hier door laten inspireren en een vervolg foto maken (en de laatste inspiratie stap herhalen).

Voor het fotograferen van een Object benutte ik de nootmuskaatrasp. Leuk om te zien wat je daar zoal mee kan doen.

Gedurende de fotocursus heb ik diverse foto’s gemaakt voor Mijn Thema. Dit laat zich niet in 1 woord vangen. Ik wilde wat mystieke foto’s maken, foto’s waarbij het niet direct duidelijk is watje ziet, die je verwonderen. Ik benutte daarbij het opzettelijk toevoegen van beweging/onscherpte in mijn fotograferen, alsook extreem inzoomen, en benutte glas. De uiteindelijke serie is de onderstaande geworden, waarbij overal glas is benut. Heel bij mee!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *