Malta

Oktober 2022 week naar Malta & Gozo geweest. We hebben ons goed vermaakt. Het zijn drukke eilanden, zelfs buiten het toeristenseizoen (vooral Malta). Kleine smalle wegen (tip huur een kleine auto), en leuke karaktervolle plaatsjes. Veel cultuur (historische tempels en hypogeum) en heerlijk eten. Veel kustplaatsjes. In Marsaxlokk kan je super verse vis eten bij Tartarun.

Op Malta hadden we onze uitvalsbasis bij Rabat (Maple Farm B&B). Toen wij er waren was het wat fris en regenachtig waardoor we het zwembad en de mooie tuin niet benut hebben. Fijne plek, mooi centraal en rustig op het eiland. Met goede restaurantjes op loopafstand. Bijvoorbeeld Root 81 en Barbajean. Mooi gewandeld bij de Dingli Cliffs en lunchen bij restaurant the Cliffs

Van Malta ben je snel met de pont naar Gozo. Hier waren we de 2e helft van onze vakantie. We hadden een kamer geboekt in Botanica B&B. Het hele huis hadden we voor ons zelf. In de ochtend een super smakelijk en mooi gepresenteerd ontbijt door onze gastvrouw in de ruime woonkamer met brandende open haart. Het huis was ochtends fris door de dikke muren, daarna buiten verder in T-shirt. Vreemde ervaring. Hoogtepunten op Gozo waren voor ons langoustines eten bij Rew Rew bij Mgarr ix-Xini. Kleine baai waar je komt met een hele steile weg.

Ook een aanrader Maxokk Bakery bij Nadur voor authentieke pizza’s. Buiten wachten tot ze klaar zijn. De straten in alle plaatsen kunnen bij een fikse regenbui behoorlijk blank komen te staan hebben we gemerkt.

Er is veel cultuur. De Hal Saflieni hypogeum (ondergrondse necropolis) is een aanrader. Vergt wel tijdige reservering. De tempels van Hagar Qim en Mnajdra tempels zijn andere mooie plekken om te bezoeken.

Veel kerken en maria beelden op Malta en Gozo. Eind oktober waren ook de 1e kerstversieringen al te bewonderen. De Mosta Dome bezoeken is een aanrader.

Fijne natuur om mooie wandelingen te maken. Zoals naar de zoutpannen van Marsalforn en naar de mushroom rock bij Garb (Gozo) en de Dwejra baai.

Naast alle mooie natuur, cultuur en steden ook nog wat apartere foto’s gemaakt, van dingen die mij opvielen.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. sjanie schreef:

    leuk reisverslag, veel te beleven daar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *