Mark Rothko

Nog tot en met 1 maart te zien in het gemeentemuseum in Den Haag: Mark Rothko. Uitleg over het werk van Rothko vind je hier.

Erg bijzonder om deze werken van dichtbij te kunnen zien. Immense doeken, veel met kleur, maar ook op het eerste gezicht grijs/zwart. De vlakken ‘kleur’ ogen van een afstand monochroom, maar zijn dit zeker niet. De schilderijen zijn laag opgehangen zodat je er als het ware in kan stappen, dichtbij kan komen.

Je kan op twee manieren de werken bewonderen. Een route direct door de zalen heen om het werk van Rothko te leren begrijpen of een route via de zijzalen om meer weg te dromen. De werken met kleur konden mij het meest betoveren, vooral het blauw/groene werk.

De combinatie met het laatste werk van Rothko (het rode schilderij) en het laatste werk van Mondriaan (Victory Boogie Woogie) laat zien dat het geheel meer is dan de som der delen. Erg bijzonder!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Agnes schreef:

    Wij waren er ook net voor de kerstdagen. Was zo ontzettend druk, dat de schilderijen van Rothko niet tot hun recht kwamen. Hiervoor moet je eigenlijk alleen en in alle rust kunnen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *