Wijnen uit Zuid Limburg

Eind oktober lang weekend genoten van de mooie wijnen uit Zuid Limburg. Vanuit de wijnclub Chapelle du Vin  was door Ivonne Westveer & Els Groot een prachtige tour georganiseerd langs vijf wijngaarden, een chateau, voorzien van vele wijnproeverijen en lekker eten. De kick-off was bij wijngoed Fromberg in Ubachsberg.

Marcel Soomers vertelde vol enthousiasme over zijn leven in de wijngaard. De suzukivlieg kwam daarbij ook aan bod, ellende voor blauwe druiven telers. Het was genieten van de mooie wijnen. Van de muller-thurgau wat ingeslagen voor thuis. 

De Apostelhoeve in Maastricht was onze tweede stop. Prachtig gelegen huis met rondom de wijngaarden en nieuwe techniek (automatische oogstmachine). Hier wederom mooie wijnen geproefd. De pinot gris barique ingeslagen, nog even wachten met drinken over 6 maanden is hij op zijn best.

Tussendoor voor een overheerlijke lunch naar Chateau Neercanne. Eerst de wijnkelders in de grotten bezocht. Mooie plek om langer te vertoeven. Prachtig uitzicht rondom, mooie tuinen en een moestuin met vele bijzondere kruiden waaronder olijvenblad, en supermooie tomaten.

Even de grens over naar België naar het plaatsje De Plank. Na wat off the road rijden met de Fiat 500 (de navigatie was wat in de war) kwamen we in een bijna beige (modder) auto (oorspronkelijk oranje) dan toch op tijd aan. Piet Akkermans van de Pietershof vertelde bevlogen hoe het hem en zijn gezin bevalt aldaar. De cremant brut de Crindeal uit 2012 viel zeer in de smaak. Daar ging wat van mee voor thuis.

Zondagmorgen vroeg de heuvel op voor een hobby wijngaard Sjtejneberg net buiten Mesch. Prachtig gelegen, cosy proeflokaal. Ad Nuyten had de tafel gedekt en voorzien van stokbrood en kaasjes en natuurlijk heerlijke wijnen.

Als laatste brachten we een bezoek aan St Martinus (Stan Beurskens) in Vijlen. Modern gebouw waar het heerlijk vertoeven is op het terras in een zonnetje. De wandeling naar en door de wijngaarden maakte dat de wijnen daarna nog beter smaakten. Favoriet was de rode wijn: Johannes, zacht en smaakvol, bessig. Die ging mee naar huis.  

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ziet er erg gezellig en leuk uit, leuk beschreven je weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *