Rotterdam in the picture

Vandaag in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam de tentoonstelling Rotterdam in the picture bezocht. Veel foto’s van het oude Rotterdam in zwart/wit en filmbeelden. Maar ook recentere foto’s, sommigen met super kleuren. Nog t/m 17 mei te zien.

Gilbert Fastenaekens maakte foto’s van verlate plekken in Rotterdam in de nacht. Door gebruik te maken van het aanwezige kunstlicht versterkt dit het gevoel van verstilling en verlatenheid.

Rotterdam als nachtelijk stadslandschap door Hans Wilschut levert een mooie foto op met weerspiegeling van de gebouwen in zeer mooi sfeervol romantisch licht. Zelfgebouwde vliegers met camera van bovenaf de stad laten fotograferen (in dit geval het windscherm Calandkanaal) levert een mooi natuurlijk beeld op, wat opvalt tussen de vele foto’s van gebouwen, straten en mensen (Gerco de Ruijter).

De straat met kleurrijke mensen dat fotografeert Otto Snoek. De lijnbaan, Hoogstraat, Binnenrotte en Zwart Janstraat gaf voldoende inspiratie.

Eric van der Schalie toont veel details, hij  gebruikt eenvoudige voorwerpen om visuele poëzie te creëren. Een mooie aanvulling in de tentoonstelling.

In Rotterdam kan Jules Deelder natuurlijk niet ontbreken. Hij is aanwezig met een gedicht door hem voorgedragen over de stad Rotterdam.

Tevens nu te zien De collectie belicht door Vincent Mentzel. Een enorme klus om uit zo’n 1.5 miljoen foto’s (de collectie van het fotomuseum) een eigen selectie van 15 stuks te kiezen om tonen. Er zitten mooie bij waaronder een foto van Esther Kroon van een kindje onder de metrobaan in de Bijlmer en een foto van Peter Mertens “Moondog” in New York.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *